1 porce: 10 malých žampionů 2 stroužky česneku Hrstka petržele Sůl a pepř Olivový olej Balzamiko Kuskus Zelenina, koření a citronová šťáva do kuskusu Kuskus zalijte horkou vodou. Žampiony očistěte a překrájejte napůl. Restujte na větší vrstvě rozpáleného oleje, po chvíli přidejte nasekaný česnek a dále opékejte. Osolte a opepřete, odstavte, pokapejte balzamikem a přidejte petrželku. Kuskus smíchejte se zeleninou, dochuťte solí, pepřem a bylinkami a zakapejte citronovou šťávou. Promíchejte a můžete chvíli kuskus prohřát v pánvi se zbytkem šťávy ze žampionů.
V jednoduchosti je krása. 1 dýně Hokkaido Sůl a pepř Olivový olej Dýňový olej Dýni pečlivě omyjte (neloupejte), přepulte, vydlabejte z ní semínka a následně nakrájejte na měsíčky. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem a potřete olivovým olejem smíchaným se solí. Pečte v troubě předehřáté na 200°C cca 25 minut. Hotovou dýni pořádně pokapejte dýňovým olejem. Podávejte klidně samotné.
1 šalotka 3 stroužky česneku 1/2 cukety 3 menší rajčata 1 střední mrkev 1/2 zelené papriky 4 lžíce kuskusu (/ovesných vloček/staré pečivo) 1 lžička římského kmínu 1/2 lžičky soli Špetka chilli Olivový olej V hrnci na oleji osmažte nasekanou šalotku a česnek. Přidejte všechnu nakrájenou zeleninu a chvíli restujte. Zalijte vodou kousek nad zeleninu a 10 minut vařte. Přidejte kuskus a koření a nechte odstát. Po pár minutách rozmixujte tyčovým mixérem. Podávajte ozdobené bylinkami.
Komentáře
Okomentovat