Domácí pizza
Těsto
1/2 kg hrubé mouky
1 lžíce olivového oleje
3/4 lžičky soli
1 hrnek teplé vody
Lžička cukru
Sugo
Rajčata (konzerva)
Česnek
Bylinky
Sůl
Na pizzu
Rajčata
Žampiony
Sýr
Rukola
Cokoliv podle chuti :-)
Rozdrobte droždí s cukrem a zalijte trochou vlažné vody. Promíchejte a na
teplém místě nechte asi na 10 minut vzejít kvásek. Přidejte mouku, sůl a olivový olej, dolijte
zbytek vody. Vypracujte těsto. Nechte kynout 1-2 hodiny v teple.
Mezitím si udělejte sugo. Na oleji osmahněte prolisovaný česnek, přidejte rajčata, může být i trochu rajčatového protlaku, bylinky a sůl a povařte pár minut.
Troubu předehřejte na co nejvyšší teplotu.
Mezitím si udělejte sugo. Na oleji osmahněte prolisovaný česnek, přidejte rajčata, může být i trochu rajčatového protlaku, bylinky a sůl a povařte pár minut.
Troubu předehřejte na co nejvyšší teplotu.
Nakynuté těsto rozdělte na polovinu/čtvrtiny a vytvořte za pomoci válečku 2/4
základy. Přendejte na pečící papír, potřete sugem a ozdobte dle fantazie.
Okraje pizzy potřete olivovým olejem. Pizzy pečte cca 15 minut na nejvyšší teplotu . Rukolu/bazalku apod.
pokládáme na pizzu až po upečení.
Komentáře
Okomentovat