Falafel

Na 20 falafelů (viz foto):
500 g cizrny (2 plechovky)
2 jarní cibulky
3 stroužky česneku
Hrst petrželky
Sůl, chilli, citronová šťáva
1 lžíce sezamu
3 lžíce hladké mouky
1 vejce
Olej

Cizrnu osušte a nahrubo rozmixujte/rozmačkejte. Přidejte nasekanou cibulku, petrželku, česnek, vejce, mouku, citronovou šťávu, sezam a koření a smíchejte. Dejte na 20 minut do lednice. Navlhčenýma rukama tvarujte pevné kuličky. Smažte ve větší vrstvě oleje dozlatova. Nechte okapat na ubrousku přebytečný olej. Podávat můžete v pita-chlebu se zeleninou a jogurtovým dipem.


TIP-DIP: smetanový jogurt, citron, česnek, sůl.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Restované žampiony s kuskusem

Pórkovo-batátová polévka

Španělská omeleta z batátů