Kaše ze žlutého hrachu

Hrách je výborným zdrojem bílkovin, draslíku, vitaminu B, kyseliny listové a dalších živin, díky čemuž představuje vhodnou součást vegetariánské stravy.

Na 3 porce:
250 g žlutého hrachu
3 stroužky česneku
1 cibule
Bylinky (směs na bylinkové máslo)
Sůl
Olej

Hrách můžete na pár hodin namočit a pak vařte zhruba půl hodiny spolu s rozpůlenými stroužky česneku (syrový mi připadá moc agresivní:-)). Slijete zhruba polovinu vody, přidejte koření, sůl a trochu oleje. Rozmixujte tyčovým mixérem na požadovanou konzistenci. Navrch osmažte kolečka cibulky.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Restované žampiony s kuskusem

Pórkovo-batátová polévka

Španělská omeleta z batátů