Miso polévka

Předem upozorňuji - nejedná se o delikatesku, ale o zázrak možná ano. Japonská snídaňová polévka "miso" je vydatným zdrojem vitamínů a minerálů. Častá konzumace miso polévky je někdy dávána do souvislosti s dlouhověkostí obyvatel Asijských zemí. Hotovo raz dva. :-)



Na jednu porci:
1/3 tofu
Jemně nakrájená zelenina - 2-3 druhy (mrkev, ředkev, petržel, celer, brokolice, květák, zelí, jarní cibulka, pórek + houby shiitake)
1 kávová lžička miso pasty na šálek polévky

250 ml vody přiveďte k varu, přidejte nakrájenou zeleninu a povařte. Odstavte. Tofu nakrájené na kostky přidejte k vývaru. Nechte chvíli odstát - miso pasta se nesmí vařit, zničily by se v ní obsažené cenné látky. Vmíchejte pastu Miso, množství ovlivní slanost polévky.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Restované žampiony s kuskusem

Pórkovo-batátová polévka

Španělská omeleta z batátů