Tapiokový pudink

Tapioka je škrob z hlízy rostliny maniok. Dokáže dobře zasytit a může být tedy součástí redukčních diet. Tapioka obsahuje řadu vitamínů a minerálů - železo, vápník, magnézium, fosfor a vlákninu a minimální množství tuku a cholesterolu.
Na 4 porce:
150 g malých tapiokových perliček
250 ml mléka (rostlinné)
Sirup/med/třtinový cukr (množství podle chuti)
Špetka soli

Smíchejte mléko, tapioku a 450 ml vody. Pokud nespěcháte, nechte máčet 12 hodin v lednici, ale není nutností. Poté přidejte špetku soli a za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 15 minut, dokud kuličky nezprůhlední. Odstavte z ohně a vmíchejte něco na oslazení. Pudink chutná nejlépe, když se vychladí. Nakonec ozdobte ovocným pyré, ovocem, sirupem, musli, džemem apod.



Moje hodnocení: Zkusila jsem, ale zůstanu raději u tohoto pudingu.:-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Restované žampiony s kuskusem

Pórkovo-batátová polévka

Španělská omeleta z batátů