Thajský salát z rýžových nudlí

Veganská alternativa thajského salátu Yam-wunsen.

Na 3 porce:
200 g rýžových nudlí
1 tofu
Hrst hub (ideálně jidášovo ucho - předem se musí namočit)
1 zralé avokádo
1 chilli paprička
1 jarní cibulka
1 stroužek česneku
Šťáva z jedné limetky
1 lžička cukru
Hrst arašídů
Olivový olej
Sezam
2 lžíce rybí omáčky (nahradíte solí/sojovou omáčkou)







Nudle uvařte podle návodu. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Tofu nakrájejte na kostičky a osmažte spolu s arašídy na oleji. Předem namočené černé houby 2 minuty povařte, vyždímejte a nakrájejte na tenčí nudličky. Avokádo, jarní cibulku a chilli papričku pokrájejte. Nudle smíchejte se zálivkou z rybí omáčky, cukru, limetkové šťávy a přidejte tofu, nasekaný česnek a houby. Salát posypte sezamem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Restované žampiony s kuskusem

Pórkovo-batátová polévka

Španělská omeleta z batátů