Thajský salát z rýžových nudlí
Veganská alternativa thajského salátu Yam-wunsen.
1 tofu

1 zralé avokádo
1 chilli paprička
1 jarní cibulka
1 stroužek česneku
Šťáva z jedné limetky
1 lžička cukru
Hrst arašídů
Olivový olej
Sezam
2 lžíce rybí omáčky (nahradíte solí/sojovou
omáčkou)
Nudle uvařte podle návodu. Propláchněte studenou vodou a
nechte okapat. Tofu nakrájejte na kostičky a osmažte spolu s arašídy na oleji.
Předem namočené černé houby 2 minuty povařte, vyždímejte a nakrájejte na tenčí
nudličky. Avokádo, jarní cibulku a chilli papričku pokrájejte. Nudle
smíchejte se zálivkou z rybí omáčky, cukru, limetkové šťávy a přidejte tofu,
nasekaný česnek a houby. Salát posypte sezamem.
Komentáře
Okomentovat