Vegetariánské sushi maki
Nebojte se sushi, hravě ho zvládnete i bez
speciálních pomůcek. Základní ingredience seženete téměř v každém supermarketu/ve vietnamské večerce.
220 g rýže na sushi
220 g rýže na sushi
2 lžíce octa
5 plátků Nori řas
Wasabi
Nakládaný zázvor
Sójová omáčka
Dovnitř: okurka bez dužiny a povařená mrkev na plátečky, avokádo, tofu, houby, vejce...
Dovnitř: okurka bez dužiny a povařená mrkev na plátečky, avokádo, tofu, houby, vejce...
Rýži uvařte dle návodu, nemusíte solit, sójová
omáčka je slaná dost. Nechte pár minut vychladnout (já přendávám po částech rýži do misky). Mezitím povařte mrkev a připravte ostatní ingredience. Na bambusovou podložku
(lze použít i potravinářskou fólii) rozložte nori řasu a na spodní půlku
rozprostřete vrstvu rýže. Uprostřed rýže udělejte žlábek a do něj pokládejte
ingredience. Horní konec Nori navlhčete vodou s octem a srolujte těsnou
roličku. Nechte chvíli odstát a opatrně nakrájejte každou roličku vroubkatým nožem na 6 kousků. Podávejte s wasabi, sójovou omáčkou a nakládaným
zázvorem.
Komentáře
Okomentovat