Vegetariánské sushi maki

Nebojte se sushi, hravě ho zvládnete i bez speciálních pomůcek. Základní ingredience seženete téměř v každém supermarketu/ve vietnamské večerce.

220 g rýže na sushi
2 lžíce octa
5 plátků Nori řas
Wasabi
Nakládaný zázvor
Sójová omáčka

Dovnitř: okurka bez dužiny a povařená mrkev na plátečky, avokádo, tofu, houby, vejce...


Rýži uvařte dle návodu, nemusíte solit, sójová omáčka je slaná dost. Nechte pár minut vychladnout (já přendávám po částech rýži do misky). Mezitím povařte mrkev a připravte ostatní ingredience. Na bambusovou podložku (lze použít i potravinářskou fólii) rozložte nori řasu a na spodní půlku rozprostřete vrstvu rýže. Uprostřed rýže udělejte žlábek a do něj pokládejte ingredience. Horní konec Nori navlhčete vodou s octem a srolujte těsnou roličku. Nechte chvíli odstát a opatrně nakrájejte každou roličku vroubkatým nožem na 6 kousků. Podávejte s wasabi, sójovou omáčkou a nakládaným zázvorem.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nejrychlejší veganská pizza (chilli-žampion)

Restované žampiony s kuskusem

Kari rizoto s lilkem a žampiony