Fermentovaná ovesná kaše


Proč? Protože fermentované vločky jsou lépe stravitelné, zesládnou a díky štěpení zvýší své nutriční hodnoty.

50 g jemných ovesných vloček
50 ml teplé vody
Špetka soli a cukru
(Sirup, med, ořechy, ovoce, olej, semínka, ...)

Vločky smíchejte se semínky a ořechy a zalijte teplou vodou (max. 40°C, aby se zachovaly cenné látky), přidejte trochu(!!) soli a cukru - kvůli kvašení, zakryjte talířkem a nechte při pokojové teplotě alespoň 12 hodin fermentovat. Ráno můžete ohřát - opět ne moc - a ozdobte dle chuti a nabídky ledničky:-).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Restované žampiony s kuskusem

Pórkovo-batátová polévka

Španělská omeleta z batátů