1 porce: 10 malých žampionů 2 stroužky česneku Hrstka petržele Sůl a pepř Olivový olej Balzamiko Kuskus Zelenina, koření a citronová šťáva do kuskusu Kuskus zalijte horkou vodou. Žampiony očistěte a překrájejte napůl. Restujte na větší vrstvě rozpáleného oleje, po chvíli přidejte nasekaný česnek a dále opékejte. Osolte a opepřete, odstavte, pokapejte balzamikem a přidejte petrželku. Kuskus smíchejte se zeleninou, dochuťte solí, pepřem a bylinkami a zakapejte citronovou šťávou. Promíchejte a můžete chvíli kuskus prohřát v pánvi se zbytkem šťávy ze žampionů.
V jednoduchosti je krása. 1 dýně Hokkaido Sůl a pepř Olivový olej Dýňový olej Dýni pečlivě omyjte (neloupejte), přepulte, vydlabejte z ní semínka a následně nakrájejte na měsíčky. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem a potřete olivovým olejem smíchaným se solí. Pečte v troubě předehřáté na 200°C cca 25 minut. Hotovou dýni pořádně pokapejte dýňovým olejem. Podávejte klidně samotné.
B anány 1 lžíce tekutého medu (nebo pevný zahřejte) 100 g mouky 150 ml vody 1 lžíce sezamu Olej Z mouky, vody, medu a sezamu vytvořte těstíčko. Banány obalte a osmažte dozlatova ve větším množství oleje. Ubrouskem odsajte přebytečný tuk. Servírujte nakrájené teplé kousky - bohatě stačí samotné. :-) TIP: Banány se lépe smaží, pokud je před obalením nakrájíte na špalíčky či plátky.
Komentáře
Okomentovat