2 pizzy: 250 g polohrubé mouky 3 lžíce olivového oleje 1/4 lžičky soli 150 ml teplé vody 1/2 lžičky cukru 3 stroužky česneku 200 ml krájených rajčat/protlak 1-2 čerstvé chilli papričky Miska žampionů Troubu rozehřejte na 180°C. Z mouky, teplé vody, oleje, špetky soli a cukru důkladně zpracujte těsto. Rozmístěte na alobal nebo pečící papír do tvaru pizzy. Na pánvi orestujte nasekaný česnek, zalijte rajčatovým protlakem a chvíli prohřejte. Smíchejte s nakrájenými žampiony, nakrájeným chilli a odstavte z ohně. Naneste na těsto a pečte asi 20 minut.
1 porce: 10 malých žampionů 2 stroužky česneku Hrstka petržele Sůl a pepř Olivový olej Balzamiko Kuskus Zelenina, koření a citronová šťáva do kuskusu Kuskus zalijte horkou vodou. Žampiony očistěte a překrájejte napůl. Restujte na větší vrstvě rozpáleného oleje, po chvíli přidejte nasekaný česnek a dále opékejte. Osolte a opepřete, odstavte, pokapejte balzamikem a přidejte petrželku. Kuskus smíchejte se zeleninou, dochuťte solí, pepřem a bylinkami a zakapejte citronovou šťávou. Promíchejte a můžete chvíli kuskus prohřát v pánvi se zbytkem šťávy ze žampionů.
2 porce: Basmati rýže 1/2 cibule 1/2 lilku 5 žampionů 4 lžíce kokosového mléka Sůl Kari Olivový olej Rýži dejte vařit podle návodu. Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno a dejte smažit na oleji. Když je zesklovatělá, přihoďte žampiony nakrájené na plátky a lilek na malé kostičky. Osmažte, solte, dochuťte kari a pár minut duste pod pokličkou, dokud lilek nezměkne. Poté přilijte trochu kokosového mléka (nebo smetany) a smíchejte s rýží.
Komentáře
Okomentovat