Ovocné knedlíky zdravě(ji)

Navzdory předsudkům vůči české kuchyni tyhle knedlíky jsou vegetariánské, hotové během 15 minut, jsou z poměrně zdravých surovin a když vyberete sladké ovoce, nemusí se ani doslazovat.

250 g měkkého tvarohu
1 vejce
240 g polohrubé mouky
3 lžíce oleje
Špetka soli
Ovoce (jahody, meruňky...)
Kysaná smetana na ozdobu
(Moučkový cukr)
V míse vypracujte těsto z tvarohu, vejce, mouky, soli a oleje. Vyválejte (možná nadvakrát) a nakrájejte na čtverce. Do každého zabalte ovoce a důkladně utěsněte. Knedlíky vložte na lžíci do vroucí vody a po vyplutí knedlíků na hladinu vařte asi 5 minut, kontrolujte průběžně vzhled:-). Knedlíky ozdobte kysanou smetanou a můžete posypat moučkovým cukrem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Restované žampiony s kuskusem

Pórkovo-batátová polévka

Španělská omeleta z batátů