Španělská omeleta z batátů

Bramborová omeleta je španělská klasika, já jsem jí oživila použitím batátů místo brambor a přidáním papriky:-)
2 menší batáty
1/2 cibule
1/4 barevné papriky
3 vejce
Sůl a pepř
Petržel
Olivový olej

Cibuli a papriku nakrájejte, osmažte a dejte stranou. Brambory nakrájejte na plátky a pomalu smažte v pánvi z obou stran asi 15 minut. Vejce rozšlehejte s petrželí, solí a pepřem. Cibuli vraťte k bramborům, vše rozprostřete rovnoměrně po dně pánve a přelijte vejci. Opékejte dokud nebudou vejce tuhá i z vrchu, vařečkou upravujte tvar omelety. Pánev překryjte talířem a omeletu na něj převraťte. Pak ji nechte znovu sklouznout do pánve a chvíli opékejte z druhé strany.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nejrychlejší veganská pizza (chilli-žampion)

Restované žampiony s kuskusem

Kari rizoto s lilkem a žampiony