Pečené jedlé kaštany


První "recept", na který potřebujete jen jednu ingredienci - jedlé kaštany. Jedlé kaštany, kromě toho, že jsou dobré, mají vysokou výživovou hodnotu. Obsahují vitaminy A, B1, B2, B6, E, C, biotin, draslík, hořčík, vápník, mangan, zinek, železo, měď, fosfor, chlor a kyselinu pantotenovou, čímž posilují činnost srdce, mozku, jater, ledvin, zmírňují revmatismus a dnu. Působí zásaditě, proto jsou vhodné při překyseleném organismu.

Každý kaštan nařízněte na vypouklé straně do tvaru X, čím více, tím lépe, trochu i do "masa". Pečte v rozehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Kaštany v troubě ztmavnou a začnou pukat. Po vyndání nechte mírně zchladnout a ihned oloupejte i se slupkou pod skořápkou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Restované žampiony s kuskusem

Pórkovo-batátová polévka

Španělská omeleta z batátů