Hummus z červené řepy

2 plechovky cizrny
1 řepa
Šťáva z 1/2 citronu
Trocha citronové kůry
3 stroužky česneku
Olivový olej
Sůl a pepř 

Troubu předehřejte na 200°C. Řepu pečlivě omyjte. Řepu zabalte do alobalu s trochou soli. Pečte asi hodinu, měkkost řepy kontrolujte vidličkou. Poté rozbalte a nechte vychladnout. Oloupejte. Cizrnu propláchněte. V mixeru smíchejte cizrnu, na kousky nakrájenou řepu, kůru z citronu, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, trochu olivového oleje, pepř a sůl. Rozmixujte tyčovým mixerem a nechte chvíli odležet v lednici.
Výborně chutná s mrkví či s pita chlebem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Restované žampiony s kuskusem

Pórkovo-batátová polévka

Španělská omeleta z batátů