Pečené batáty s jogurtovo-citrónovým dipem

Porce jako na fotce:
4 batáty
Olivový olej
Zakysaná smetana/hustý smetanový jogurt
Bazalka/bylinky
Sůl a pepř
Šťáva z 1/2 citronu


Batáty pečlivě omyjte, osušte a nakrájejte asi na půlcentimetrové plátky. V mističce smíchejte olej se solí a batátové plátky ve směsi namočte. Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200°C do změknutí, asi 25 minut. Ingredience na dip (smetana, bylinky, sůl, pepř a citronová šťáva) smíchejte v misce a podávejte společně.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Restované žampiony s kuskusem

Pórkovo-batátová polévka

Španělská omeleta z batátů