Pizza s cuketou, fetou, citronem a česnekem

Na 2 velké nebo 4 malé pizzy:
Těsto
1/2 kg hrubé mouky
1 lžíce olivového oleje
3/4 lžičky soli
1 hrnek teplé vody
20 g čerstvého droždí (půl kostky)
Lžička cukru

Na pizzu
Mozzarella
Sýr feta
Plátečky česneku
Pár velmi slabých plátků citronu
Tenká cuketová kolečka
Jarní cibulka
Olivový olej

Rozdrobte droždí s cukrem a zalijte trochou vlažné vody. Promíchejte a na teplém místě nechte asi na 10 minut vzejít kvásek. Přidejte mouku, sůl a olivový olej, dolijte zbytek vody. Vypracujte těsto. Nechte kynout 1-2 hodiny v teple.
Troubu předehřejte na nejvyšší teplotu.
Nakynuté těsto rozdělte na polovinu/čtvrtiny a vytvořte za pomoci válečku 2/4 základy. Přendejte na pečící papír, dejte první vrstvu mozzarelly a fety, na to cuketu, plátky česneku a pár citronů - s nimi opatrně, dodají super šmrnc, ale nepřehnat to! Posypte opět kousky sýra. Okraje pizzy potřete olivovým olejem. Pizzy pečte cca 15 minut na nejvyšší teplotu, na pečícím papíru či alobalu. Jarní cibulkou posypte pizzu až po upečení.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Restované žampiony s kuskusem

Pórkovo-batátová polévka

Španělská omeleta z batátů