Indický daal z červené čočky


2 porce:
250 g červené čočky
1/2 cibule
2 stroužky česneku
3 cm zázvoru
2 rajčata
2 mrkve
4 lžíce kokosového mléka
2 lžíce citronové šťávy
Olej
Chilli, kari, špetka skořice, sůl

V hrnci na oleji osmažte nakrájenou cibuli, až zesklovatí přidejte koření (chilli, kari, skořici a sůl) a propláchnutou čočku a smažte, dokud nezprůhlední. Zalijte 0,5 l vody, přidejte prolisovaný česnek a zázvor, mrkev na kolečka a nakrájená rajčata, přiklopte pokličkou a vařte čočku doměkka. Zjemněte kokosovým mlékem a přidejte citronovou šťávu. Podávejte s rýží, kuskusem, čapátí plackama, nebo samotné.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nejrychlejší veganská pizza (chilli-žampion)

Restované žampiony s kuskusem

Kari rizoto s lilkem a žampiony