Indický daal z červené čočky
250 g červené čočky
1/2 cibule
2 stroužky česneku
3 cm zázvoru
2 rajčata
2 mrkve
4 lžíce kokosového mléka
2 lžíce citronové šťávy
Olej
Chilli, kari, špetka skořice, sůl
V hrnci na oleji osmažte nakrájenou cibuli, až
zesklovatí přidejte koření (chilli, kari, skořici a sůl) a propláchnutou čočku
a smažte, dokud nezprůhlední. Zalijte 0,5 l vody, přidejte prolisovaný česnek a
zázvor, mrkev na kolečka a nakrájená rajčata, přiklopte pokličkou a vařte čočku
doměkka. Zjemněte kokosovým mlékem a přidejte citronovou šťávu. Podávejte s
rýží, kuskusem, čapátí plackama, nebo samotné.
Komentáře
Okomentovat