Základní hummus a nekynutý naan
Hummus je skvělým zdrojem železa, vitamínu C, kyseliny listové, vitamínu B6 a
díky cizrně také proteinů a vlákniny. Nejlépe chutná s čerstvým po
domácku vyrobeným chlebem naan/čapatí/pitou.

HUMMUS
HUMMUS
Na 2 porce:
2 plechovky cizrny (2x400g)
4 lžíce tahini
4 lžíce tahini
2 rozmačkané stroužky česneku
1 lžička soli
5 lžic olivového oleje
Šťáva z poloviny citronu
(červená paprika / koriandr apod. na ozdobení)
Slijte cizrnu, nechte si pár kuliček na ozdobu stranou. Všechny ingredience smíchejte s trochou vody či cirznového láku a rozmixujte do jemna. Ozdobte.
Slijte cizrnu, nechte si pár kuliček na ozdobu stranou. Všechny ingredience smíchejte s trochou vody či cirznového láku a rozmixujte do jemna. Ozdobte.
NAAN
Komentáře
Okomentovat