Základní hummus a nekynutý naan

Hummus je skvělým zdrojem železa, vitamínu C, kyseliny listové, vitamínu B6 a díky cizrně také proteinů a vlákniny. Nejlépe chutná s čerstvým po domácku vyrobeným chlebem naan/čapatí/pitou.



HUMMUS
Na 2 porce:
2 plechovky cizrny (2x400g)
4 lžíce tahini
2 rozmačkané stroužky česneku
1 lžička soli
5 lžic olivového oleje
Šťáva z poloviny citronu
(červená paprika / koriandr apod. na ozdobení)

Slijte cizrnu, nechte si pár kuliček na ozdobu stranou. Všechny ingredience smíchejte s trochou vody či cirznového láku a rozmixujte do jemna. Ozdobte.


NAAN
300 g hladké mouky
špetka soli
1 lžička cukru
0,5 lžičky prášku do pečiva
1 dl mléka
1 dl vody
1 lžíce oleje

Ze surovin zpracujte hladké vláčné těsto. Rozdělte na části, vytvarujte placky a pečete na pánvi nasucho z obou stran. Nakrájejte. Pro zjemnění potírám olivovým olejem s bylinkami:-).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Restované žampiony s kuskusem

Pórkovo-batátová polévka

Španělská omeleta z batátů