Focaccia s rozmarýnem a olivami



1 plechovka vypeckovaných černých oliv
500 g hladké mouky
250 ml vlažné vody
1/2 kostky droždí
1 lžička cukru
Sůl
Olivový olej
2 lžíce sušeného rozmarýnu

Droždí rozdrobte do mísy, přidejte cukr, 100 g mouky a 100 ml vlažné vody. Zamíchejte, přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek - trvá to cca 10 minut. Poté přidejte zbytek mouky a vody, sůl a asi 4 lžíce olivového oleje, zpracujte těsto a nechte 1-2 hodiny kynout. Dejte rozehřát troubu na 200°C. Na pečící papír vytvořte 2 placky, řádně potřete olejem, ozdobte olivami (slitými a propláchnutými) a rozmarýnem. Pečte zhruba 15-20 minut.
Pokud vás zaujala polévka, tu najdete zde.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Restované žampiony s kuskusem

Pórkovo-batátová polévka

Španělská omeleta z batátů